Seminar/Education Schedule

Informational seminars, workshops and demonstrations enhance the show experience by providing attendees and exhibitors alike the opportunity to learn about the interesting new processes, services, products, information, and regulations in the industry. There are two Conference Rooms/Areas and seminars will run concurrently.  Printable FME2018 Seminar Schedule.

CONFERENCE ROOM/AREA 1

10:15-10:45am        30 minutes

Benefits of an HVAC/R Planned Maintenance Agreement

  • Extending the life expectance of your units

  • Energy saving opportunities

  • Access to NATE certified technicians

Presented by: Isaac Heating & Air Conditioning


11:00am-12:00pm       60 minutes

Introduction to New OSHA Silica Standard: General Industry

Discussion on newly updated standards for silica general industry that took affect 6/23/18. We’ll go through health hazards, what could result from silica exposure, methods to control exposure, and more.

  • Understand updates and changes to OSHA regulations.

  • Understand exposure limits.

  • Discuss control methods.

Presented by: OSEA, Inc. (John Coniglio)


12:15-1:15pm          60 minutes

Compressed Air System Energy Saving Tips

Whether designing a new air system or looking to improve current system, learn many ways to lower your “total cost of ownership.”

  • Cost of compressed air

  • Opportunities to lower your current operating costs & potential rebates

  • Establishing your current baseline with real data & planning for the future

Presented by: Comairco (Mark Pfeifer)


1:30-2:30pm       60 minutes

NYSEG/RGE Commercial & Industrial Rebate Program

Overview of programs, guidelines and the rebates available in 2018 to C&I customers for energy efficiency projects.

Presented by: Franklin Energy/NYSEG


CONFERENCE ROOM/AREA 2

10:15-11:00 am     45 minutes

ELEVATE Software

ELEVATE is a supply chain software tool that is able to identify cost-saving opportunities and implement new products and processes. ELEVATE helps identify your needs and objectives so you can make informed decisions that result in real world savings for your facility.

Presented by: Chudy Paper Co. (Glenn Mars)


11:15am - 12:00pm       45 minutes

Taking Control of Facility Maintenance with CMMS

Learn the benefits of utilizing a computerized maintenance management system to efficiently support your facilities. Review of:

  • Features & Functions

  • Implementation

  • Buying Tips

Presented by: Q Ware (Tim Thomas)


12:15-1:00pm          45 minutes

Monolithic Roofing for Today’s Energy Needs

Benefits of a monolithic roofing system including energy savings, leakproof applications over most conventional existing roofing systems without removal of the existing roofing materials.

  • 2018 Tax Incentives, Section 179 Tax Codes

Presented by: Gaco Western/United Thermal Systems


1:15-2:00pm      45 minutes

Facility Rubber Flooring

Examine a range of rubber flooring features including: environmental sustainability, material strength, durability, appearance and the surface’s impact on athletic person’s biomechanics and safety.

  • Compare rubber to other flooring choices

  • Evaluate sustainability of rubber materials

  • Describe aesthetic options in rubber flooring

Presented by: Surface America (Tim Walsh)


Like Us on Facebook for FMExpo News & Updates!

ON-LINE EXHIBIT APPLICATION!

Apply on-line to reserve exhibit space!

Reach target audiences, with face-to-face interaction with your potential new customers!

Wednesday, October 17, 2018

Show Hours 10:00 am - 4:00 pm

 Apply Now

PRE-REGISTER TODAY!

Advance online ATTENDEE registration for Express Lane at show! Free Admission.

Wednesday, October 17, 2018

Show Hours 10:00 am - 4:00 pm

Pre-Register Now

Association SPONSORS

 

 
 
          
CORPORATE SPONSORS
2018 Gold Sponsors:   

2018 Bronze Sponsors: